Çiğ Fındık (500 gr)
Taze haliyle her öğünde ekmek yerine tüketilebilen çiğ fındık (500 gr), muazzam tatta ve organik olarak yetiştirilir. Severek tüketeceğiniz, bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı çiğ fındık çeşitleri arasında sivri, yuvarlak ve badem fındık olmak üzere farklı şekillerde ve tatlarda kuruyemiş türleribulunur. Yöresel tadıyla vazgeçemeyeceğiniz bir lezzeti bulunan çiğ fındık fiyatları da her bütçeye uygundur. Çiğ fındık faydaları arasında E vitamini ile cilt görünümünü iyileştirmesi, Omega 3 ile zihni güçlendirmesi gibi önemli işlevler yer alır.
Çiğ Fındık Üretim Aşaması
Çiğ fındık üretim aşaması, fındıkların toprağa ekilmesi, organik olarak yetiştirilmesi ve hasat zamanı toplanması şeklinde yapılır.
Çiğ Fındık Kullanım Önerileri
Fındık çeşitleri arasında ülkemizde çok sık tüketilen bir üründür. Tatlılar, yemekler, salatalar, mezeler yanı sıra atıştırmalık olarak da kullanılır.
Çiğ Fındık Besin Değeri
Çiğ fındık besin değeri açısından da zengin olmasıyla çoğu kişinin vazgeçemediği önemli bir gıdadır. İçinde bulunanlar:
- %28 karbonhidrat
- %9 protein
- %63 yağ
Çiğ Fındık Kalori
Çiğ fındık (500 gr) günlük tavsiye edilen tüketim miktarını aşmamaya özen göstermek dengeli kilo alımı için önemlidir. Çiğ fındık kalori değeri 1 avuç fındık için 136 kaloridir.
Çiğ Fındık Menşei
Çiğ fındık menşei, Türkiye’dir. Türkiye’de Doğu Karadeniz bölgesinde yetiştirilen fındık, ülke ihtiyacının büyük bir kısmını karşılar. Yetiştiricilik yapılan iller arasında Ordu, Trabzon, Gümüşhane, Artvin, Rize yer alır.
Çiğ Fındık Saklama Koşulları
Tazeliğini koruyarak, yöresel ve doğal tadı bozulmadan yenebilsin diye özel çiğ fındık saklama koşulları bulunur. Kese kağıdı içinde nemsiz alanda, cam kavanozda, ağzı hava almayan bez bir torbada kuruyemişlerinizi kolaylıkla muhafaza edebilirsiniz.