Haşhaş Nedir? Haşhaş Faydaları Nelerdir?

haşhaş nedir faydaları nelerdir

Haşhaş Nedir? Haşhaş Faydaları Nelerdir?

Haşhaş binlerce yıllık bir tarihe sahip şifalı bitkilerdendir. Haşhaş hakkındaki bilgilere Hitit tabletlerinde bile rastlanır. Anadolu’da haşhaş tarımı M.Ö. 3000 yıllarından beri yapılmaktadır. Botanik biliminde haşhaşın adı somniferum uyku getiren anlamına gelen Latince bir kelimedir. Tarihin ilk hekimi olarak bilinen Hippokrates haşhaşın ağrı kesici özelliğini keşfedip yetiştirilmesini önermiştir. İslam dünyasının en ünlü hekimi İbni Sina haşhaşı göz nezlesi tedavisinde, diş ağrısı tedavisinde, kulak ağrısı ve yaralarında, uyku sorunlarında kullandığını al-Kanûn fi’t-tıbb kitabında dile getirmiştir. Günümüzde haşhaş çeşitleri üretiminin %90’ı tıbbi alanda kullanılmaktadır. Haşhaş içeriğinde bulunan morfin, tebain, kodein papaverin ve narkotin gibi maddeler bu bitkiyi çok özel bir bitki yapar.

Altın Değerinde Bir Besin Olan Haşhaşın Faydaları

Doğru ve yeterli miktarda haşhaş kullanımı şifalarından yararlanma imkânı yaratır. Çöreklerde, poğaçalarda, tatlılarda haşhaş baharat olarak kullanılabilir. Kalsiyum, potasyum, çinko ve magnezyum gibi minareler açısından zengin olan haşhaş yüksek miktarda Omega 3 kaynağıdır. Haşhaş faydalarını keşfedince neden altın değerinde olduğunu anlayacaksınız;

  • Direkt sinir sistemine etki ederek ağrıları keser.
  • İçeriğindeki lif ve oleik asit kötü huylu kolesterolü düşürür.
  • Potasyum zenginliği ile tansiyonu dengeler.
  • Linolyum asitleri sayesinde kalp krizi riskini azaltır.
  • Çinko ve demir içeriği bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Meme kanserinin önlenmesine yardımcı olur.
  • Kabızlığa iyi gelir.
  • Sindirim sistemini düzenler.
  • Oksalat içeriği böbrek taşı oluşumunu önler.
  • Hücreleri yeniler cildi güzelleştirir.
  • Uyku sorunlarına iyi gelir.

Sitemizden toptan fiyatına haşhaş fiyatları ile organik ve taze ürün sipariş edebilirsiniz. Mavi haşhaş baharat çeşitlerimizi doğadan tüketiciye el değmeden taze ve güvenilir ürün garantisiyle sunuyoruz.

Haşhaş Çeşitleri Nelerdir En Kaliteli Haşhaş Nerede Yetişir

Türkiye’de haşhaş tarımı Afyon başta olmak üzere Amasya, Burdur, Denizli, Çorum ve Uşak gibi illerde yapılır. Beyaz tohumlu haşhaş, sarı tohumlu haşhaş ve mavi tohumlu haşhaş ülkemizde yetişen en kaliteli haşhaş çeşitleridir. Aksoy Baharat olarak 25 yıllık organik tarım deneyimi farkını haşhaş çeşitlerimizde de gösteriyoruz. Baharat Çeşitleri konusunda en iyi fiyatları sunarken organik ve taze ürün kalitesini her detayda yaşatıyoruz. Aynı zamanda kuruyemiş ve kuru meyve ürünlerini de sitemizden satın alabilirsiniz.

Aksoy Baharat blog sayfamızdan bir diğer önemli baharat türü olan Toz Tarçın Faydaları Nelerdir adlı yazımıza bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Etiketler: haşhaş
Ocak 11, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR