En Güçlü Faydalarıyla 4 Mükemmel Baharat ve Bitki!

En Güçlü Faydalarıyla 4 Mükemmel Baharat ve Bitki!
Türk yemeklerinin çoğu bol baharatlıdır. Peki bu baharatlar yok yere mi tercih ediliyor yemeklerde? Gerçekten tadı güzel olsun diye mi ekleniyor?

Belki de en çok göz ardı edilen şaşırtıcı besin kaynaklarından biri, ana yemeklere lezzet enjekte ederken güçlü sağlık yararları ile gelen sağlıklı baharatlar ve bitkilerdir. Bugün, evinizde kullanabileceğiniz en sağlıklı bitki ve baharatlardan 7'sinin farkına varmanızı istiyoruz.

En Güçlü Faydaları ile Sağlıklı Baharatlar ve Otlar

Sıklıkla büyük miktarlarda bitki ve baharat tüketmeseniz de, küçük dozlar bile güçlü besin, antioksidan, antienflamatuar, kanserle savaşan bileşenler, vitaminler, mineraller ve daha fazlasını baharatlar yoluyla alabilirsiniz.

Sağlıklı yaşam hayalinizi aromatik baharatlarla hızlandırmak istiyorsanız, doğru yerdesiniz. Bunlar en çok fayda sağlayan sağlıklı otlar ve baharatlar için en iyi seçimlerimiz. Üstelik sizler için bu ürünleri sektörde yer alan en uygun fiyata size sunuyoruz.

En Faydalı Bitkiler ve Baharatlar

1. Zerdeçal

Zerdeçal en çok  körilere eklendiği bilinmesine rağmen, kullanımları giderek daha çok yönlü hale geliyor. Zerdeçalı seviyoruz çünkü diyete eklemek çok kolay, bu da bu süper baharatın inanılmaz sağlık yararlarını elde etmeyi kolaylaştırıyor.

Her şeyden önce, zerdeçal inanılmaz bir inflamasyon savaşçısıdır . Romatizmal ağrı çeken bireylerde bile önemli bir fark yaratabilir. Bunun nedeni, kurkuminin - aktif bileşeni ve sarı biyoaktif bileşiğinin zerdeçala rengini ödünç vermesidir.

Kurkumin , tüketildiğinde çok çeşitli biyolojik etkileşimlere sahiptir. Antienflamatuar faydaları, sızıntılı bağırsağı iyileştirmek, sindirimi iyileştirmek ve enflamatuar yan etkilerle otoimmün sorunları ele gidermek için iyi bir seçimdir.

Kurkumin'in anti-enflamatuar özellikleri nedeniyle, iltihaplanma ile ilgili yaşlanma süreçlerini ve hastalıkları yavaşlatma yeteneğine sahiptir. Kurkumin ayrıca vücuttaki antioksidan kapasitenin arttırılmasında da etkilidir. Tüketebileceğiniz en konsantre antioksidan gıdalardan biridir!

Bu, oksidatif stresin genel olarak azalması anlamına gelir. Son olarak, kurkumin antibakteriyel ve anti-viral özellikleri ile bağışıklığı artırabilir, kansere ve tümörlerin gelişmesine karşı koruma sağlayabilir ve kalp sağlığını iyileştirebilir.

Bu mükemmel şeyin emilimini arttırmak içinse en basit yollarından biri, karabiber yanında zerdeçal kullanmaktır. Kulağa hoş gelmeyebilir, ancak özellikle lezzetli tariflerde büyük bir fark görmeyeceksiniz.

 

2. Zencefil

 

Zencefil, kullanımı gerçekten kolay olan bir başka çok yönlü baharattır. Taze zencefil ve öğütülmüş zencefil ikiside oldukça faydalıdır. Zencefili  esansiyel yağı olarak bile kullanabilirsiniz. Özellikle çaylarda demlenmiş kullanmayı seviyorum. Genellikle ağrılı bir göbek için güçlü bir ilaç olarak bilinir , ancak faydaları bunun çok ötesindedir. Benim için zencefil genellikle günlük rutinimin bir parçası.

Kök Zencefil 100 Gr 

Zerdeçalla yakından ilişkili olduğunu biliyor muydunuz?

Zerdeçal gibi, aynı zamanda anti-enflamatuardır . Bu yüzden sık sık mide bulantısı için yatıştırıcıdır. Zencefil, C-reaktif protein gibi iltihap belirteçlerini azaltabilir  .

Ek olarak, zencefil mide ülserlerine karşı koruma sağlayabilir ve adet kramplarını tedavi edebilir. Ayrıca bulantı ve ishali de giderebilir. Zencefil çayı grip semptomlarını gidermek için de harikadır.

Ham zencefil, potasyum, bakır, manganez, magnezyum, niasin, fosfor ve demir gibi minerallerde nispeten yüksektir. Diğer baharatlarla karşılaştırıldığında, zencefilden önemli miktarda vitamin almak daha kolaydır, çünkü bu minerallerin kaynağını sağlayan ham kökü kullanabilirsiniz. Vitaminler açısından, zencefilden bir B6 vitamini ve C vitamini takviyesi alabilirsiniz. Bu yüzden bağışıklık için harika olabilir.

Oh, aynı zamanda bağırsak sağlığı için harika bir probiyotik gıda !

3. Tarçın

Tarçın, benim için oldukça kolay ve şanslı bulduğum başka bir baharat, biraz tatlı ve tatlı sizin için iyi.

Kabuk Tarçın 100 Gr

Çok yönlülüğünü seviyorum ve lezzetli tariflerde de kullanmaya çalışıyorum. Özellikle sağlıklı bir tatlı için çiğ veya pişmiş meyvelere serpme veya bazılarını rahatlatıcı çay karışımına ekleme kolaylığını seviyorum. Taze çekilmiş tarçın tadı en iyisidir ve ayrıca kesinlikle patlayıcı bir lezzet sağlayan kokteyler veya ızgara için kullanışlı çubuk tarçınlara sahip olmayı seviyorum. Her mutfak için önerilen en iyi 5 baharattan birisidir.

Tarçın, antioksidan kapasitesine sahiptir. Aslında en konsantre kaynaklardan biridir, yani günde sadece yaklaşık 1 çay kaşığı biraz tarçın bile sağlıklı bir destek almanıza yardımcı olabilir. Antioksidanlar yaşlanma sürecini yavaşlatmaya, oksidatif stresi azaltmaya ve vücudun toksinlerden kurtulmasına yardımcı olur. Zerdeçal ve zencefil gibi, tarçın da anti-enflamatuardır. Gerçekten faydaları elde etmek istiyorsanız, üçünü de birlikte alın. Birbirlerini çok iyi tamamlarlar!

Ayrıca tarçının Alzheimer ve Parkinson gibi nöro-dejeneratif hastalıklarda iyi bir savaşçı olabileceği düşünülmektedir. Beynimizdeki nöronları koruyabilir, bu hastalıklara bağlı proteinleri in hibe edebilir ve hatta motor fonksiyonunu iyileştirebilir. Genel olarak, tarçın beyin ve vücut için harika bir besindir.

Tarçın daha sağlıklı bir cilde yardımcı olabilir, beyin fonksiyonlarını iyileştirebilir ve enfeksiyonla savaşabilir. Kan şekeri ve insülin seviyelerini yönetmek için harika, bu yüzden meyve, tatlı patates, yulaf ve diğer sağlıklı karbonhidratlara eklemeyi seviyorum. Son olarak, tarçın güçlü bir kanser savaşçısıdır. Tümörlerin büyümesini engelleyebilir, DNA hasarını ve hücre mutasyonunu önleyebilir.

4. Adaçayı

Adaçayı en güzel bitkilerden birisidir. Harika kokuyor ve tadı daha da güzel. Yemeklere belirli bir derinlik katar ve gevrek bir adaçayı yaprağı garnitürü sıradan bir yemeği sıra dışı bir şeye dönüştürebilir. Hayır tahmin ettiğiniz gibi adaçayı sadece bitki çayı olarak kullanılmaz.

Adaçayı 100 Gr

Adaçayının bellek geri çağırma ve tutma oranını arttırdığı bilinmektedir, bu nedenle zihin için bir süper bir bitki olabilir. Bu aynı zamanda bu bitkinin Alzheimer ve Parkinson gibi dejeneratif hastalıklar için koruyucu bir gıda olması potansiyeli ile de bağlantılı olabilir.

Adaçayı K vitamini açısından nispeten yüksektir; sadece iki gram günlük tavsiyenin % 43'ünü sağlar. Ayrıca kolesterol seviyelerini normalleştirebilir, menopoz semptomlarını tedavi edebilir ve diyabetli kişiler için özellikle yararlı olan kan şekerini iyileştirebilir. Son olarak, çoğu bitki ve baharat gibi, adaçayı da anti-inflamatuar özelliklere ve bol miktarda antioksidan içerir. Ağrılı veya iltihaplı bir boğazı veya ağrılı dişler olduğunda annem her zaman ağızda gargara yapmak için güçlü bir adaçayı infüzyonu yapardı ve kesinlikle işe yarardı.

 

İşte sizler için en iyi 4 bitki ve baharatın faydalarından söz ettik. Dilerseniz bu ürünleri sitemizden çeşitli fırsatlarla en uygun fiyata en kaliteli biçimde satın alabilirsiniz. Tüm baharat çeşitleri ve bitki çayları için bağlantıları tıklayabilirsiniz.

Hızlıca ulaşmak için;

Adaçayı Fiyatları
Zencefil Fiyatları
Toz Tarçın Fiyatları
Kabuk Tarçın Fiyatları

Aynı zamanda Aksoy Baharat Blog sayfasından Karabaş Otu Faydaları yazısı ve Adet Sancısını Hafifleten Şifalı Bitkiler yazılarını inceleyebilirsiniz.

Etiketler: baharatlar
Ocak 15, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR