Besni Üzüm Nedir? Besni Üzüm Faydaları?

Besni Üzüm Nedir? Besni Üzüm Faydaları?

Besni Üzüm Nedir?

Peygamber Üzümü olarak da bilinen Adıyaman’ın meşhur üzümünden elde edilen bu değerli besine, Besni üzümü denir. Adını Adıyaman’ın Besni ilçesinden alan bu kuru üzüm çeşidi özel işlemlerden geçirilerek kuru meyve haline gelir. Potasyum ve zeytinyağı ile damıtılan üzüm sonrasında kurutuluyor. Besni üzüm Adıyaman’da özel üretim alanlarında üretilir. Buradan da dünyaya yayılan çok özel bir lezzeti vardır. Besni üzüm sağlığa olan faydaları sebebi ile günlük olarak tüketilmesi gereken besinler arasında yer alır;

  • A, B1, B2, B6 ve C vitaminleri ile bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Fosfat, kalsiyum, demir ve fosforik asit gibi minarelerle halsizliğe ve kansızlığa iyi gelir.
  • Hücreleri yeniler ve cildi güzelleştirir.
  • Diş çürümesini büyük ölçüde engeller.
  • Tok tutar zayıflamaya yardımcı olur.
  • Toksinleri arındırır.
  • Detoks etkisi vardır.
  • Sağlıklı şeker ihtiyacını karşılar.
  • Bağırsak hareketlerini düzenler ve sindirime iyi gelir.

Dünyaca Ünlü Yöresel Kuru Üzüm Besni Üzümü 

Adıyaman’ın Besni yöresine özgü bir üzüm türü olan peygamber üzümünün doğal işlemlerle kurutulmasıyla elde edilen Besni üzümü tüm dünyada tanınır. Besni üzüm yetiştiriciliğinden kurutma aşamasına kadar yöresel ve doğal yöntemler kullanılır. Geleneksel bir lezzet olan besni üzümünün Türkiye için önemi büyüktür. Avrupa’da marketlerde Adıyaman’ın yöresel kuru üzümü Besni üzümünü raflarda görebilirsiniz. Besni üzüm fiyatları araştırılırken orijinal yöresel ürün olup olmadığına da bakmalısınız.

Orijinal Adıyaman Besni Üzümü Nereden Alınır

Dünyaca ünlü Besni üzümünü ancak orijinal tadıyla denerseniz ne demek istediğimizi anlarsınız. Her aşmada organik yöntemler kullanılarak hazırlanan orijinal Adıyaman bu lezzetini sitemizde kolaylıkla bulabilirsiniz. Aksoy Baharat olarak, 25 yıllık doğal ve sağlıklı ürün deneyimiyle aradığınız kuru meyve ve bitki çayı çeşitlerinin el değmeden doğadan size gelmesini sağlıyoruz. Toptan fiyatına satış ayrıcalığımızdan yararlanarak en ekonomik kuru meyve çeşitleri ile yöresel ve tamamen doğal ürünlere güvenle ulaşabilirsiniz. Online siparişlerinizi sitemizden kolaylıkla verirken organik ve taze ürün garantisini yaşarsınız.  Tüketicilerimize sadece sağlıklı, organik, katkısız ve yüksek kalite ürünleri hijyenik ambalaj ve özel kargo olanaklarıyla gönderiyoruz.

Aynı zamanda blog sayfamızdan Hibüsküs Çayı Nedir Hibüsküs Çayı Ne İşe Yarar?  yazısına ve Çilek Kurusu Faydaları Çilek Kurusu Kaç Kalori? yazısını inceleyebilirsiniz.

Etiketler: Besni üzümü
Şubat 22, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR