Muskat Nedir? Muskat Faydaları Nelerdir?

Muskat Nedir? Muskat Faydaları Nelerdir?

Muskat Nedir?

Keskin aromalı bir baharat olan muskat, odunsu ve egzotik bir tada sahiptir. Muskat’ın anavatanı Endonezya’nın doğusunda bulunan Maluku ve Banda Adalarıdır. Hint cevizi olarak da bilinen muskat, minyatür bir Hindistan cevizine benzer. Altın değerinde baharatlardan olan bu baharat, Helen ve William Bynum’ın “Dünyamızı Biçimlendiren Olağanüstü Bitkiler” kitabında veba dâhil birçok hastalığa iyi geldiğinden bahsediliyor. Muskat çeşitleri ise aslında bir ağaçtan iki ayrı baharat elde edilmesinden dolayı iki çeşittir. Muskat baharatının biri meyve çekirdeğinden ikincisi çekirdeği kaplayan kırmızı katmandan elde ediliyor. Hint mutfağı, Çin mutfağı, Osmanlı mutfağının yanı sıra Avrupa mutfağında da muskat oldukça önemli bir yere sahipmiş. Günümüzde de şifalı etkisi ve eşsiz aromasıyla mutfaklardan eksik edilmemesi gereken bir baharat olarak görülüyor. 

Muskatı Hayatınızdan Eksik Etmemeniz Gerektiğini Kanıtlayan Faydaları

Yüzyıllar boyunca şifalı etkisiyle en değerli baharatlardan biri olarak tüm dünyaya yayılan muskat afrodizyak etkisiyle dikkat çeker. İyileştirici etkisi oldukça fazla olan muskatın mucizevi faydaları:

  • Gaz sorunlarına iyi gelir-Bağırsak hareketlerini düzenler.
  • Baş ağrısı ve uykusuzluk sorunlarını çözmeye yardımcı olur.
  • Antibakteriyel etkisiyle ağız yaraları ve diş eti rahatsızlıklarını iyileştirir.
  • Böbreklerden toksinlerin atılmasını sağlayarak böbrek taşı oluşumunu engeller.
  • Stres ve yorgunluğa iyi gelen sakinleştirici etkisi vardır.
  • Kan basıncını düzenler- damarları rahatlatır.
  • Ağız kokusunu giderir.
  • Hafızayı kuvvetlendiren etkisiyle Alzheimer hastalığında iyi gelir.
  • Karaciğer iltihabına ve karaciğer hastalıklarına iyi gelir.

Muskat Nereden Alınır Nasıl Tüketilir

Muskatın faydalarından yararlanabilmek için işlem görmemiş organik ürün olarak alınması gerekir. Muskatı patates püresi ve makarnada, et yemeklerinde, kremalı yemeklerde, çeşitli içereceklerde kullanabilirsiniz. Muskat çok etkili bir baharattır yemeklere eklerken dozuna dikkat etmelisiniz. Aksoy Baharat online satış sitemizde karşınıza çıkan organik ve taze muskat fiyatı piyasadaki en avantajlı fiyatlardır. Toptan fiyatına satış farkıyla orijinal tropik baharat çeşitlerini uygun fiyata almanızı sağlıyoruz. Sitemizdeki baharat çeşitleri 25 yıllık firma güvencesiyle sunduğumuz organik ve kaliteli ürün fiyatlarıdır. El değmeden güvenilir kargo avantajı ile taze ve organik muskat siparişini sitemizden verebilirsiniz.

Aynı zamanda Aksoy Baharat Blog sayfasını ziyaret ederek Toz Tarçın Faydaları Nelerdir? Toz Tarçın Nerelerde Kullanılır? yazısına ve Kişniş Faydaları Nelerdir? Kişniş Neye İyi Gelir? yazılarına ulaşarak bu ürünlerin özelliklerini öğrenebilirsiniz.

Etiketler: Muskat
Ocak 11, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR