Kuru Nane Faydaları Nelerdir? Kuru Nane Nerelerde Kullanılır?

Kuru Nane Faydaları Nelerdir? Kuru Nane Nerelerde Kullanılır?

Kuru Nane Nerelerde Kullanılır?

Antik Yunan’dan Roma İmparatorluğu’na kadar tarih boyu şifalı bir bitki olarak değerli görülen nanenin bilimsel adı mentadır. Efsaneye göre Antik Yunan mitlerinde adı geçen peri Pluto kıskançlığından sevgilisini bir bitkiye dönüştürmüştür. Menta yani nane işte bu bitkidir. Kuru nane mutfaklarda en çok kullanılan baharat çeşitlerindendir. Ferah ve keskin bir aromaya sahip olan kuru nane çayı soğuk algınlığı, mide rahatsızlıkları gibi rahatsızlıklarda tedavi amaçlı tüketilir. Kuru nane yemeklerde, salatalarda, içeceklerde, soslarda, bitki çaylarında yaygın olarak kullanılır. Mide bulantısı için özellikle etkili olan nane çayı kilo vermeye de yardımcı olur. Bu değerli besini ister taze ve isterseniz de kuru olarak tüketebilirsiniz. Kuru nane uzun süre dayanması açısından mutfakların vazgeçilmez baharatı da olur.

Binlerce Yıllık Şifa Kaynağı Olan Kuru Nanenin Faydaları 

Kuru nane mutfaklarda alışık olduğumuz bir baharattır. Sağlık açısından faydaları ise sayısızdır. Mutfakların gizli şifa kaynağı kuru nanenin faydaları;

  • Mide bulantısını geçirir.
  • Soğuk algınlığının geçmesine yardımcı olur.
  • Boğaz kuruluğunu giderir.
  • Alerjik öksürüğe iyi gelir.
  • Sinüsleri açar burun tıkanıklığını giderir.
  • Kas ağrılarına ve kasılmalarına iyi gelir.
  • Kan dolaşımını hızlandırır.
  • Bağırsakları temizler ve sindirimi kolaylaştırır.
  • Strese iyi gelir sakinleştirme etkisi vardır.
  • Solunum yolu kaynaklı hastalıklara (astım gibi) iyi gelir.

Nane içeriğinde A, C, B2 vitaminleri, Omega 3 yağ asitleri, 30 antiseptik bileşen, 40 antibakteriyel, fosfor, kalsiyum ve potasyum gibi minareler vardır. Toksin temizleyici ve idrar söktürücü etkisiyle de kuru nane kürleri oldukça etkilidir.

Kuru Nane Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir

Nane bitkisinin yetiştiği yer ve kuru nane üretim standartları baharat kalitesini belirler. Ancak tamamen organik standartlarda elde edilen kuru nane şifalı etkilerini gösterebilir. Kuru nane alırken Aksoy Baharat organik ve taze ürün güvencesiyle toptan fiyatına yüksek kalitede ürün alabilirsiniz. Sitemizde sunduğumuz kuru nane fiyatı en avantajlı fiyat farkını ortaya koyar. Firmamızın baharat fiyatları en iyi fiyat ve yüksek kalite organik ürün garantisiyle toptan fiyatına satış fiyatlarıdır. Kuru nane alırken aroma, tat kalitesine güvenebileceğiniz el değmeden size ulaşan organik ve taze ürünlerimizi tercih edebilirsiniz. 

Tüm bunların dışında Aksoy Baharat Blog sayfasından diğer bir önemli kuruyemiş türü olan Rezene Çayı Faydaları Rezene Çayı Ne İşe Yarar ve Papatya Çayının Faydaları Papatya Çayı Ne İşe Yarar? yazısına ulaşabilirsiniz.

Etiketler: Kuru Nane
Aralık 21, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR