Dakota Çekirdek Nerede Yetişir? Toptan Dakota Çekirdek Fiyatları

Dakota Çekirdek Nerede Yetişir? Toptan Dakota Çekirdek Fiyatları

Dakota Çekirdek Nerede Yetişir? Toptan Dakota Çekirdek Fiyatları

Siyah kabuklu ve daha tuzlu olan dakota çekirdek Marmara ve Trakya bölgesinde yüksek kalitede yetiştirilir. Dakota çekirdek alırken yerli üretim olmasına dikkat etmek gerekir. Çin’den ithal edilen Dakota çekirdek yerine ülkemizde yetişen sağlıklı ve taze ay çekirdeği tercih edilmelidir. Türkiye ay çiçeği yetiştiriciliğinde dünya çapında yüksek kalite standartlarıyla tanınır. Dakota çekirdek lezzeti ve kalitesini ay çiçeği yetiştiriciliği kadar işlem koşulları da belirler. Dakota çekirdek adını Amerika’nın Dakota eyaletinden almıştır. Menşei Amerika olsa da bu çekirdek türü artık dünyanın birçok yerinde üretilmektedir. 

Dakota Çekirdeğin Sağlığa Faydaları Nelerdir

Eğlencelik çerez olarak popüler olan dakota çekirdek aslında sağlığa oldukça faydalıdır. Vitamin ve mineral zengini Dakota çekirdeğinin faydalarını şu şekilde sayabiliriz;

  • E vitamini deposu olarak kalp sağlığı göz sağlığı ve cilt sağlığını korur.
  • Selenyum içeriği ile antioksidan etkilidir ve hücreleri korur.
  • Çinko, bakır, demir ve lif kaynağı olarak kan şekeri ve kolesterolü dengeler.
  • B vitamini çeşidi olan folat içeriği kırmızı kan hücrelerini yeniler.
  • Yüksek protein içeriği kas ve doku gelişimin ve korunmasını sağlar.
  • Magnezyum zenginliği bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Sinir sistemine iri gelir stresi azaltır.

Dakota çekirdeğin faydalarından yararlanmak için organik ve taze ürün tüketmelisiniz. 

Tüm kuruyemiş ürünlerimiz için sitemizde yer alan arama kısmına istediğiniz kuruyemiş çeşitlerini yazabilir veya menüden kuruyemiş sekmesine tıklayabilirsiniz.

Toptan Fiyatına Yerli Üretim Dakota Çekirdek 

Kuruyemişlerin fiyatları çok farklı unsurlara bağlı olarak değişir. Üretim aşamalarından paketlenmesine kadar birçok faktör fiyatlar üzerinde etkilidir. Kuruyemiş alırken önceliği doğal ve taze olmasına vermek gerekir. Bu şekilde ürünlerden elde edilecek lezzet ve fayda üst seviyede olacaktır. Dakota çekirdek fiyatları bütçe dostudur ve bu da bu lezzetli ve değerli kuruyemişin herkes tarafından tüketilmesini sağlar. Aksoy Baharat olarak 25 yıllık deneyim ve yüksek kalite standartlarıyla kuruyemiş fiyatları konusunda fark yaratıyoruz. Toptan fiyatına satış yaparken organik ve taze ürün garantisini yaşatıyoruz. Ülkemizde organik tarım standartlarıyla yetiştirilen Dakota çekirdek gibi lezzetli kuruyemişleri, en doğal haliyle tüketiciye ulaştırıyoruz. Toptan fiyatına yerli üretim Dakota çekirdek ürün çeşitlerini sitemizden sipariş ederken üretim aşamasından kargoya kadar her aşamada kaliteyi garantiliyoruz. 

 

Tüm bu bilgilerin daha fazla bir biçimde ele alındığı Aksoy Baharat Blog sayfasından Kabak Çekirdeği Faydaları ve En Sağlıklı Kuruyemişler yazısına ulaşabilirsiniz.

Etiketler: faydalı bilgiler
Ocak 11, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR